Viking         Noel

     Taru             Lasse

              Rasmus

     Busen        Stuart little

            Till startsidan

                      

 

 

Ett litet ljus brinner för min lilla systerdotter Suvi... Hon var en ängel som kom och vände om... 

 

Små lurviga vänner som jag minns

Kort saknas på de gråa dvärghamstrarna:

Tiku (Piff): Hamstern som jag minns med stor kärlek. Blev nästan 2½ år gammal. Fick en tumör i ena framtassen. En väldigt speciell hamster som var med mig överallt. Sov i bröstfickan på min tröja eller på mitt knä när jag såg på tv :-) Älskade att man höll i honom och var väldigt sällskaplig. Han levde efter måttot: "Borta bra, men hemma bäst". Gömde man undan hans bur så letade han som en galning efter den :-D Och höll man upp buren en bit från golvet tog hans sats och hoppade in i den :-)

Taku (Puff): Var en riktig tjurskalle som helst ville bli lämnad ifred :-) Blev tragiskt ihjälbiten av guldhamstern Naku :-(

Tiku och Taku fick jag samtidigt, men de var inte såta vänner för det ;-)

Mörri-Mökö: Var redan sex månader gammal när jag köpte honom. Gillade att springa på golvet i sin hjulboll :-) Dog plötsligt i någon konstig attack lite mer än ett år gammal.

Kort saknas på guldhamstrarna:

Niku: Trivdes bäst utanför buren och hittade alltid ett sätt att smita :-) Klättrade bokstavligen på väggarna i mitt rum (hade strukturtapet) :-D Levde efter måttot: "Hemma bra, men borta bäst" :-D 

Naku: En lugn hane som gillade det mesta. Utom Taku...

Körri-Tiku: Min sista hamster som jag skaffade i nian. Försvann en gång under en stor altan på ett friluftshus. Var borta i flera timmar och jag letade jättemycket. Pappa hittade honom på kvällen när han i skydd av mörkret sprang ut under altanen. Helt otroligt att han klarade sig! 

Gerbilen Justus: Envis som bara den och ville inte vara i handen. Han bet inte, men la jag handen vid hans buröppning hoppade han över den. Ville helst springa fritt :-)

Musen Laikku: Älskade att klättra. Blev bara lite mer än ett år, som möss brukar.

Degun Nicky: Fick springa fritt jätteofta, men hade som favoritsyssla att spela med burgallret. Han bet tag i gallret och släppte sedan "ding, ding, ding" lät det både dag och natt :-D T o m när buren var öppen hoppade han in och spelade med gallret.  Det ser lite farligt ut med sladden på bilden, men just vid detta tillfälle hade han smitit och i jakten råkade jag putta till sladden som föll ner från bordet :-)  

Råttan Lucky: En jättemysig råtta. Han gillade att vara i min hand samt sov runt min nacke. Gillade även att slicka mig i nacken :-D Kom när man ropade och klättrade uppför byxbenet. Blev tyvärr sjuk och fick somna in alldeles för tidigt... 

Råttan Elvis: En stor brunråtta. Hade varit en skolklassmaskot, men var lite grinig av sig. Inget jag någonsin märkte av. Gillade att springa på golvet. Hade som favoritställe att krypa in under spisen.   

Kaninen Skuttis: Min kompis när jag pluggade i Luleå. Älskade att springa fritt. Gjorde långa och höga glädjeskutt när jag släppte ut honom. Sprang som en tok mellan köket och vardagsrummet :-D Fick  tyvärr somna in redan åtta månader gammal då min andra kanin Pelle bet honom så illa i ena frambenet att en viktig sena gick av :-(     

                                                                               

Viltfärgade dvärgkaninen Pelle: född 19/4-91. Somnade in 15/8-02 efter ett långt och härligt kaninliv. Jag började sörja att han snart skulle dö när han bara var fyra-fem år gammal :-D Var en riktig personlighet. Gillade att ligga i min famn när jag gungade :-)                    

Större vänner som jag minns

                                          

Till minne av dvärgpudeln Donna    Klicka och läs mer!              

Till minne av blandrasen Dennis   Klicka och läs mer!

  

  

Brorsans huskatt Hipsu född 16/6-1990. Somnade in 21/6-2007 Levde ett långt och lyckligt innekatt liv.   

                                                                            

Huskatten Misse: född juni-97. Somnade in 11/3-04. Hon var en sommarkattunge som någon övergett. Vann mitt hjärta när jag gjorde min praktik på djursjukhuset i Jönköping. Misse var lite skygg och låg längst in i buren så fort någon öppnade burdörren. Fast inte när det var jag som öppnade dörren. Hon kastade sig i famnen på mig och klamrade sig fast runt min hals. Hon valde mig och jag kunde inte annat göra än att falla pladask :-) Misse blev tyvärr sjuk och fick somna in alldeles för tidigt bara sex år gammal... En jättemysig och snäll katt. Vi hade telepatisk kontakt. Jag behövde bara ropa på henne tyst i huvudet och direkt kom hon med ett kurrande och hoppade upp i famnen på mig.   

Hittekatten Gåtan: Mina föräldrar hittade honom. Han var jättemager och full med fästingar. Skabb i öronen hade han med. Detta var Lasses katt. En jättehärlig kille som var snäll mot alla och allt. Pratade på ett väldigt speciellt sätt med alla djuren hemma, kvittrade nästan som en fågel :-) Blev sjuk och fick somna in. Vi vet inte hur gammal han var.

Huskatten Killen: Min första egna katt som jag hämtade hem i en kartong. Åkte buss till familjen som hade honom, men fick skjuts hela vägen hem :-) Killen var en otroligt smart katt, men han använde det på fel sätt. Han gjorde allt för att reta en till vansinne. T ex slog han av telefonluren när någon ringde och jamade i luren. Han slog även av telefonsvararen så vi hade alltid halva meddelanden från folk som ringt :-D Han spolade på toaletten, kunde sätta på vattenkranar. Lyfte av avloppsgallret i duschen och slängde ner diverse saker där. T ex diskproppen som vi letade efter jättelänge :-D Det tog alltid ett tag innan man hittade sakerna för han la dit avloppsgallret igen :-D När vi provade att lägga på en tung duschmatta, så flyttade han bara på den, petade av gallret, släppte i saken, la på gallret igen samt fixade på något sätt dit mattan också! Jag skojar inte, detta är allvar. Hade han varit snällare hade han kunnat bli en filmkatt :-D Han öppnade lådor. Bl a retades han med mig med skåpet över skafferiet. Jag frågade Lasse om han brukade lämna det öppet, men det förnekade han. Och dörren var så pass trög att luckan inte kunde åka upp av sig själv. En dag fick jag svaret på gåtan. Jag smygtittade på vad Killen gjorde. Han öppnade skafferidörren och klättrade upp med hjälp av hyllorna. När han var högst upp öppnade han skåpluckan högst upp och sedan hoppade han ner, gick iväg som om ingenting hänt! Han började till slut bli ilsken och kunde helt plötsligt bitas. På nätterna vaknade jag av att han slog mig i ansiktet med tassen. Självklart hade han klorna ute. Jag fick väl inte snarka ;-) Fick somna in ganska ung. Jag hade en jättefin stor kattdjursvas på golvet som han välte så att den gick i två bitar. Jag lyckades limma ihop den. Jag tror inte på spöken, men det var nästan så man trodde han kommit tillbaka för att spöka. Skåpsluckor började öppnas av sig självt. En dag när jag gick förbi kattvasen så hörde jag ett krasch bakom mig. Där låg vasen i småbitar på golvet. Den hade alltid stått på golvet och aldrig ens varit på väg att välta när man gått förbi. Jag gick förbi en bit ifrån den. Jag är helt övertygad om att det var Killen som skulle ha sista ordet ;-)

 

Blandrasen (Schäfer/bordercollie) Musti: En väldigt snäll hund, men verkade leva lite i sin egen värld. Det enda jag under 4 års tid lyckades lära honom var "sitt" :-) Han ville inte träna alls. Var heltokig i Lasse. Musti hade jättekänslig mage och kunde till slut bara äta en sorts mat. Han var ofta dålig i magen och försökte komma åt allt ätbart ute. Bet mig en gång när jag försökte hindra honom att ta en stor fläskbensbit som låg på marken. Efter detta betedde han sig konstigt mot mig och jag var osäker, så han fick somna in bara 4½ år gammal. Plus att hans mage bara blev sämre och sämre. 

Dvärgpudeln Lady: Hunden som ligger mig varmast om hjärtat. Vi hade något speciellt. Hon var en foderhund som bodde tillfälligt hos oss. Lady var otroligt snäll. Hon skällde sällan. Älskade att leka med sin pipleksaksigelkott. Lady är den hund som jag jämför alla andra pudlar med. Hon kom från en kanonkennel. Lady kunde sjunga. Man bara frågade om hon ville sjunga lite och då började hon yla som bara den :-D 

Dvärgspetsen Lady: En foderhund som bodde hos oss ett tag. Vi hade henne även som lånehund några gånger. En mysig äldre tant som gillade att ligga och slicka oss mellan tårna :-D Första gången hon var hos oss ville hon bara hem, försökte ständigt rymma. Hon vande sig ganska snart och ville till slut knappt hälsa på kennelägaren när hon kom :-D 

Dvärgspetsen Bombi: Min första egna hund som jag fick när jag fyllde nio. Bombi blev rätt snabbt ilsken och det var han som bestämde i huset. Vi gav till slut upp när han var fyra år gammal och lät honom somna in. Han var väldigt fin, men också väldigt ilsken av sig. Vi vet inte riktigt vad som var fel.  

Whippeten Miki: En fin kille som bodde hos oss ett tag. Han ville inte vara ensam hemma så vi blev tvungna att lämna tillbaka honom till kenneln. Miki brukade dra mig i kälke :-) En gång sprang han ikapp en hare och bet ihjäl den :-(  Fast självklart inte när han drog mig i kälke :-D 

Huskatten Misse (vänster) Huskatten Masi(höger): De första katterna som jag minns. Hängde ihop i vått och torrt. Dem var utekatter och båda försvann till slut. Förmodligen överkörda...